Hur kan vi behålla produktionen i våra högkostnadsmiljöer?

2017-07-10

- välkommen till ett kostnadsfritt seminarium där vi tar ett helhetsgrepp om Smart industri, allt från forskning till produktionsteknik och till praktiskt införande i produktionen!

 

Stor utmaning
Många svenska företag står inför idag inför den stora utmaningen om att kunna möta den globala konkurrensen. För att kompensera för det måste de man bli effektivare och leverera större mervärden.

 

Kostnadsfritt seminarium som tar ett helhetsgrepp
Varmt välkommen till ett kostnadsfritt seminarium hos oss på INVID i Jönköping under tisdagen den 3/10 där vi tar ett helhetsgrepp om Smart industri, allt från forskning till produktionsteknik och till praktiskt införande i produktionen!

Läs om seminariet här

 

Ny företagskultur
Vi på INVID är en strategisk partner inom Smart industri och i vårt koncept där vi hjälper företag på resor mot en ny företagskultur utgår vi ifrån tre perspektiv; teknologi, processer och organisation. 

 

Film
Klicka på bilden nedan för att ta del av våra grundläggande tankar om Smart industri;

 

Se vår film om hur vi tänker

 

Forskningsprojekt
Prodhög är ett forskningsprojekt vid Jönköping University med syfte att utveckla en metod som identifierar och prioriterar kritiska faktorer för att företag ska kunna behålla produktion i högkostnadsmiljöer som Sverige. 

Projektet ingår i det regionala forskningsprogrammet som är ett samarbete mellan Jönköping University, Region Jönköpings län och näringslivet. 

 


          Per Hilletofth

Projektrapport och slutsatser 
Jönköping Universitys logistikprofessor Per Hilletofth kommer att medverka på seminariet för att berätta om hur projektets arbete har framskridit fr.o.m. starten i januari 2015 och vilka slutsatser som man har dragit hittills innan arbetet avslutas i december detta år.

 

 

       Sven Johansson

Produktionstekniskt perspektiv
Det finns många som funderar över hur man tar sig an Smart industri på ett effektivt sätt ur ett produktionstekniskt perspektiv.

Missa inte att lyssna till Sven Johansson från TEMAbility som kommer att berätta om deras metod för utveckling inom Smart Industri med inriktning på 3 delar:

  • Teknik
  • Ekonomi
  • Management

 

Från koncept till praktiska resultat 
Vi på INVID kommer att berätta om vårt koncept inom Smart industri och om hur detta har väckt ett stort intresse på marknaden.
En av de kunder som har anammat detta koncept i sin produktion är Forserum Safety Glass AB. Företagets affärsutvecklare Mats Andersson samt produktionschefen Per-Inge Aleräng kommer att medverka och bl.a. berätta om hur detta har påverkat deras dagliga produktion i positiv riktning.

 
Läs mer och anmälan senast 26/9
Välkommen att läsa mer om denna aktivitet – genom att klicka på bilden eller länken nedan;

 

 


Läs mer om Smart Industri Seminarium här

Hur kan vi behålla produktionen i våra högkostnadsmiljöer?